Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Postní brožura PŮST 2019 ke stažení


Datum:

Připravte se na Velikonoce také pomocí tradiční brožury s krátkými meditacemi, které tentokrát připravili laici Královéhradecké diecéze.

Postní brožura PŮST 2019 ke stažení

Celá brožura ke stažení

Bratři a sestry v Kristu, milí čtenáři,

na poušti nikdo nepřežije ani nedojde cíle bez zku-šeného průvodce, který zná správný směr cesty. Stejně tak se ani my neobejdeme bez spolehlivého průvodce svou vlastní duší. Hřích ji vzdaluje od Boha, od zdroje všeho života a mění ji ve vyprahlou pustinu, v níž se i my sami postupně ztrácíme. Je to však Slovo Boží, které nás oživuje a posvěcuje, z pustiny nás vyvádí k vodám, kde se můžeme občerstvit. Vede nás správným směrem a nikdy nám nepřestává ukazovat cíl.

Tuto brožuru, kterou královéhradecká diecéze o postu vydává již tradičně, tvoří právě krátké meditace nad Slovem Božím. To nejenže promlouvá ke každému člověku jednotlivě, ale sám Pán si přeje, aby promlouvalo také k Církvi, ke společenství Božího lidu jako celku. Proto jsem rád, že tyto postní úvahy můžeme formou této knížky sdílet a že se jejich zpracování tentokrát poprvé ujali laici, kteří do meditací přinášejí velmi rozmanité přístupy a životní zkušenosti.

Prožijme celou tuto postní dobu společně jako veliká rodina Božích dětí. Nechá-li se pouští vést správným průvodcem celá skupina, jistě hrozí menší nebezpečí, že se svému průvodci ztratí.

Všem Vám srdečně žehnám, aby Vás letošní postní doba přiblížila k cíli, kterým je hříchem nerušená účast na lásce a věčném životě našeho Pána a Boha.

Váš biskup

+Jan

 

 

 

 

Brožuru žádejte na svých farních úřadech.

Objednat lze také na: safranko [at] bihk.cz