Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskup Jan navštívil Fakultní nemocnici HK


Datum:

V rámci Světového dne nemocných a svátku Panny Marie Lurdské navštívil v pondělí 11.2. královéhradecký biskup nemocniční oddělení ARO a JIP.

Biskup Jan navštívil Fakultní nemocnici HK

Biskupa Jana Vokála, Mons. Jana Paseku, Mons. Pavla Rouska a další doprovod přivítal u vchodu do nemocnice ředitel FNHK MUDr. Vladimír Palička, který následně celou návštěvu doprovázel po odděleních emergency, tedy na Jednotce intenzívní péče a Anesteziologicko-resuscitačním oddělení, kde leží pacienti, vyžadující tu nejdůkladnější péči. 
Biskup Jan se velmi zajímal o problematiku těchto oddělení a o samotnou nemocniční péči, která je pacientům poskytována. Na všechny položené otázky odpovídal tazatelům nejen ředitel nemocnice, ale i přednosta JIP MUDr. Jaromír Kočí Ph.D., FACS a přednosta ARO doc. MUDr. Pavel Dostál Ph.D., MBA.
Biskup Jan využil i možnost podívat se na nemočniční heliport (viz foto), kam jsou helikoptérou přiváženi urgentní pacienti. 
Součástí odpoledního programu ve FNHK byla rovněž mše svatá, kterou biskup Jan Vokál odsloužil za pacienty, lékaře a veškerý nemocniční personál. Beseda s Mons. Josefem Suchárem na téma Neratov pak setkání v nemocnici ve večerních hodinách zakončila.