Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Křídlo pro ZUŠ


Datum:

Církevní základní umělecká škola v Hradci Králové shání zbývající finance na zakoupení koncertního klavíru.

Křídlo pro ZUŠ

Jsme základní umělecká škola, která působí jako součást svazku škol kolem Biskupského gymnázia v Hradci Králové. Umělecká škola vznikla v roce 2017 a daří se tak více rozvíjet volnočasové aktivity, které sdružení doposud svým žákům ve velké míře nabízelo. Za první dva roky fungování se nám daří mít plnou kapacitu, tedy zajistit výuku pro 263 nadšených žáků v hudebním a výtvarném oboru.

V koncertním sále školy je přes sto let starý klavír, který ke svému účelu donedávna sloužil minimálně. Vše se změnilo vznikem umělecké školy, ve které je nejnavštěvovanějším předmětem hra na klavír. Koncerty jsou u nás v současné době vrcholem celoroční studentské píle. Ale bohužel současný klavír nelze řádně naladit a správně se po odehrání nevrací ani klávesy. Věc jsme svěřili odborníkovi, který nám pro špatný stav klavíru nedoporučil repasování ani jiný zásah.

Našim cílem je pořídit žákům kvalitní hudební nástroj, díky kterému se nebudou muset bát vystoupení před rodiči a spolužáky. Chceme ocenit jejich usilovnou práci a dopřát jim pocit úspěchu.

Vhodný klavír typu P 173 BREEZE jsme vybrali v hradecké tradiční firmě Petrof s poskytnutou slevou 8%. Celková částka včetně slevy tak činí 727 720 Kč. Přislíbené máme dary ze sbírky na církevní školství v hodnotě 150.000 Kč a partnerské německé školy v Augsburgu taktéž v hodnotě 150.000 Kč. Z investičního fondu bude poskytnuto 377.720 Kč.

Posledních 50.000 Kč nám zbývá k naplnění cíle. Na webových stránkách www.hithit.cz můžete od 12. 12. 2018 po 45 dní podpořit projekt „Křídlo pro ZUŠ“. Za finanční příspěvek zde na Vás čekají zajímavé odměny spjaté s gymnáziem a ZUŠ.