Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Den Charity - podzimní kampaň


Datum:

„Oslavte s námi Den Charity 2018!“, je hlavním mottem celostátní podzimní kampaně u příležitosti svátku sv. Vincence (27. 9.), patrona charitních zařízení.

Den Charity - podzimní kampaň

V našich regionech připravily Charity atraktivní program pro všechny generace - dny otevřených dveří, festival bylinek, workshopy, koncerty, výstavy, soutěže a další zajímavé akce. Kampaň každoročně pořádá Charita Česká republika v září a říjnu s cílem „obdarovat“ širokou veřejnost a představit charitní služby.

V Hradci Královéjsou všichni zváni na vernisáž výstavy dětských výtvarných prací, která se uskuteční v úterý25. 9. ve 13:30 hodin ve foyer Krajského úřadu Královéhradeckého kraje. Letos školáci malovali na téma „Pomáhat je radost“. Na vernisáži s doprovodným kulturním programem budou také vyhlášeni vítězové stejnojmenné soutěže, kterou už poosmé pořádá Oblastní charita Hradec Králové. Výstava potrvá do 6. 10. 2018.

Den otevřených dveří budou mít ve čtvrtek 27. 9. ve Stacionáři sv. Františka v Rychnově nad Kněžnou, kde si návštěvníci mohou prohlédnout také výstavu výrobků z textilu a keramiky, které vytvořili klienti s hendikepem a senioři.

V Trutnově pořádají v pátek21. 9. Den Charity na Krakonošově náměstí, kam si lidé mohou přijít vyzkoušet jízdu na vozíku, prohlédnout pomůcky nebo ochutnat charitní perníčky.

Oblastní charita Červený Kostelec zve všechny do Žirče u Dvora Králové nad Labem na festival Bylinkobraní v sobotu15. 9. a také do Červeného Kostelce na výstavu „Šikovné ruce a otevřená srdce pro hospic“ (6. - 12. 10.), nebo na divadelní představení Víti Marčíka ve čtvrtek11. 10.

Na Pardubicku otevře své dveře veřejnosti hned několik charitních center a služeb. V pátek21. 9. Rodinné centrum DaR v Luži, ve čtvrtek27. 9.

Rodinná centra Holoubek v Holicích Koutek v Ronově nad Doubravou. Pro rodiče a děti je připraven bohatý doprovodný program - angličtina pro nejmenší a cvičení v Holoubku, nebo bazárek a soutěže v centru DaR.

V tento den se mohou lidé přijít podívat ještě do zařízení odlehčovacích služeb Červánky v Mikulovicích, Třebosicích a nově i v Pardubicích, které pomáhají seniorům a jejich pečujícím rodinám. Své služby bude pardubická Charita prezentovat také v obchodním centru.

V Letohraděoslaví Den Charity koncertem Pavla Helana už tento pátek 14. 9. v kostele Nanebevzetí Panny Marie.

Den otevřených dveří s doprovodným programem připravují také v Jakub klubu v Přelouči ve čtvrtek27. 9., v Domě s pečovatelskou službou v Dolním Újezdě v neděli 23. 9.v Domě sv. Josefa v Chotovicích ve čtvrtek 20. 9.

V rámci kampaně bude také charitním pracovníkům a dobrovolníkům udílena celostátní Cena Charity ČR, kterou tento rok obdrží i Mgr., Bc. Kateřina Litošová (sestra Dagmar) z Farní charity Dvůr Králové nad Labem, dlouholetá a obětavá vedoucí Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Střelka, která je také zástupkyní ředitelky.

Podrobný přehled akcí Charitv našich regionech naleznete na http://hk.caritas.cz/kalendar-akci/den-charity-2018/.

Více o kampani také na http://www.charita.cz/o-charite/den-charity/.

Kontakt:

Jana Karasová - propagace a tisk

tel.: 495 063135, 731 402 274

email: jana.karasova [at] hk.caritas.cz ()