Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Diecézní kalendář - Krása maličkostí 2019


Datum:

...tentokrát s fotografiemi ze života Diecézních lesů a texty, které vybrali trvalí jáhnové, působící v Královéhradecké diecézi.

Diecézní kalendář - Krása maličkostí 2019

Biskupství královéhradecké, tak jako v minulých letech, vydalo začátkem června stolní diecézní kalendář. Tentokrát je tematicky věnovaný hospodaření v restituovaných nebo zakoupených lesích, které obhospodařuje společnost Diecézní lesy Hradec Králové. A právě na fotografiích v kalendáři je představen život v lese a vše co s ním a lesním hospodařením souvisí.

„Naše diecéze i jednotlivé farnosti se učí znovu samostatně hospodařit. K tomu patří také správa lesů, které Církvi historicky patřily a před nedávnem jí je vrátil stát. Při prohlížení fotografií na jednotlivé týdny roku je patrné, že les zdaleka není jen výrobním či hospodářským prostředkem. Je místem, které zvlášť viditelně oslavuje Boží stvoření, protože nám při každé návštěvě odkrývá nejen krásu, ale i dokonalost jeho řádu. Každá, sebemenší část stvoření v něm má své pevné místo, poslání, úkol a dohromady tvoří nádherný celek - proměnlivý a přece stálý“, říká k lesům jako takovým královéhradecký biskup Jan Vokál a pokračuje: „Když procházíme lesem, můžeme si uvědomit, že do tohoto tajemného systému patříme i my, ale oproti jeho ostatním prvkům máme i úkol o okolní stvoření starostlivě a zodpovědně pečovat. Nejen tak, aby pro nás bylo zdrojem zisku, ale abychom stále zachovávali harmonii, kterou do stvořeného světa vložil Bůh. Právě tak se snažíme zacházet s diecézními lesy a věřím, že nám do budoucna budou nejenom zdrojem příjmů, ale vždy také místem k odpočinku, usebrání, modlitbě i stálému údivu nad vznešenou krásou Božího stvoření.“

Kalendář žádejte už nyní u svých duchovních správců farností, nebo jej lze zakoupit v karmelitánských obchodech v Hradci Králové či v Nové Pace. V případě větší objednávky se ozvěte na: srsen [at] bihk.cz nebo t. 495 063 422.

Cena kalendáře je 69,- Kč.