Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Masopustní karneval pro celou rodinu


Datum:

V sobotu 10. února se po dvouleté přestávce vrátil do prostoru Nového Adalbertina Masopust pro celou rodinu.

Masopustní karneval pro celou rodinu

Farnost při katedrále Sv. Ducha a kostele Nanebevzetí Panny Marie přizvala ke spolupráci na dětské části programu nejen osvědčený TOM Pěšinky a Ostříži, ale také KRC Sedmikráska, na celé akci se pak podílela i Papežská misijní díla, která si vzala pod patronaci večerní část pro dospělé.

Před 15. hodinou se začaly scházet veselé masky - nechyběli mezi nimi princezny a víly, piráti a loupežníci, různá zvířátka. Na začátku a v závěru odpoledne plnily děti v malém sále úkoly na dvanácti stanovištích, přičemž výhru si odnesl každý z osmi desítek soutěžících. Hlavním a velmi vydařeným bodem programu se stalo veselé pásmo "O zvířátkách z celého světa", při kterém paní Dana Pechánková roztančila a rozezpívala celý velký sál. Kdo se při soutěžení nebo plesání unavil, mohl se občerstvit výbornými dobrotami a různými nealko nápoji.

Po odpoledním karnevalu pro děti následovala od 20 hodin ve stejném duchu masopustní zábava pro dospělé. Vystoupili na ní mladý písničkář Matyáš Cibulka, Duo Ondrys, stepařská skupina Fidgety feet a orientální tanec předvedla studentka Natalie Haddad. Nejoriginálnější masky, jako např. lyžníci, „Pražská kavárna“, barevné pastelky, Star wars nebo Červená karkulka s myslivcem či páv s pávicí, byly odměněny hodnotnými cenami.

Výtěžek této zdařilé akce byl věnován projektu Papežských misijních děl, zaměřeného na Misijní nemocnici v zambijské Minze, která pečuje o HIV pozitivní děti do pěti let. Nemocnice se nachází ve venkovské oblasti s chudým obyvatelstvem, z nichž je většina nakažena virem HIV. V současnosti je v nemocniční péči asi 150 infikovaných dětí. Projekt PMD financuje výdaje na léčbu, stravování a další potřeby pro nemocné děti.