Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Diecézan pražským pomocným biskupem


Datum:

V úterý 23.1. jmenoval papež František Mons. Zdenka Wasserbauera pomocným pražským biskupem.

Diecézan pražským pomocným biskupem

 
Mons. Zdenek Wasserbauer je český římskokatolický kněz, který pochází z Královéhradecké diecéze, ze Sázavy, farnosti Velké Losenice. V současné době zastává funkci generálního vikáře v pražské diecézi.
 
Zdenkovo anóóó
 

Rád bych se podělil o jednu vzpomínku na otce Zdenka z let, kdy jsem se připravoval na kněžství v Arcibiskupském semináři v Praze a on byl naším spirituálem. Chodili jsme k němu pravidelně na duchovní rozhovory, ke svátosti smíření, na popovídání. Vždycky když jsme zazvonili u jeho dveří, tak se ozvalo silné a dlouhé anóóó. Několikrát jsme toto Zdenkovo anóóó opakovali a dělali si z toho legraci. On to přijímal vždy v dobré náladě a říkal nám, že jsme lupínci.  

Od otce Zdenka ve službě spirituála a nyní z přátelství, jsem vnímal a vnímám jeho hluboký vztah k Bohu, skutečnost jak žije své ano, které Pánu dal.

 

Milý Zdenku, rád bych Ti poděkoval za to, že jsi řekl ano při jáhenském a kněžském svěcení a za Tvé stálé ano vůči Bohu. Moc Ti přeji a vyprošuji, aby ano, které řekneš a slíbíš při biskupském svěcení, znělo do celé Tvé další služby Bohu a jeho lidu.

P. Jan Paseka