Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Horská slavnost Tříkrálová ve Špindlerově Mlýně


Datum:

V sobotu 6. ledna 2018 se uskutečnila v Resortu Sv. Františka u Erlebachovy boudy ve Špindlerově Mlýně již čtvrtá Horská slavnost Tříkrálová.

Horská slavnost Tříkrálová ve Špindlerově Mlýně

Podruhé se konal lucerničkový průvod doprovázející tři krále jedoucí na koních k Josefově boudě, kde Mons. Tomáš Halík požehnal křídy a následně na nadpraží dveří napsal K+M+B 2018 s vysvětlením, co ve skutečnosti písmena znamenají. “Kristus tento příbytek požehnej. KRISTUS+MANSIONEM+BENEDICAT”.

Letos poprvé jsme se zapojili do celonárodní tříkrálové sbírky, která je největší dobrovolnickou akcí u nás, každoročně pořádaná Charitou Česká republika. “Výtěžek sbírky je určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí, a to zejména v regionech, kde sbírka probíhá. Nejméně desetina výnosu sbírky je každoročně určena také na humanitární pomoc do zahraničí. “

Máme radost, že se Tříkrálová slavnost stává novou tradicí, jíž se účastní čím dál více lidí. Letos napomohlo určitě i dokonalé počasí, do průvodu se zapojilo kolem stovky poutníků. Program vyvrcholil mší svatou, kterou sloužil otec Tomáš Halík a koncelebroval místní děkan P. Jiří Šlégr. V kázání T. Halík vzpomenul mimo jiné na moudrost pastýřů - důležitých zástupců prostých a obyčejných věřících s jejich živou vírou. Naproti tomu pak moudrost mudrců představuje lidi vzdělané. V souvislosti s evangelijním příběhem Svaté rodiny se hovořilo o důležitosti podpory rodin, dětí, lidí na cestě a bez domova. Mše svatá za hojné účasti proběhla ve vnitřní kapli Erlebachovy boudy. Atmosféru dokouzlil úžasný západ slunce, který byl z prosklené kaple krásně vidět. Po konci mše svaté se za hudebního doprovodu skupiny Petach všichni rozešli do svých domovů nebo do restaurace a na pokoje hotelu. Horská slavnost Tříkrálová je pro nás krásným zakončením doby Vánoční.

Fotogalerie