Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Památky diecéze se představí na veletrhu


Datum:

Královéhradecká diecéze bude reprezentována na veletrhu cestovního ruchu Regiontour v Brně. Veletrh bude probíhat 18.-21. ledna.

Památky diecéze se představí na veletrhu

Potřebujete ticho a klid, chcete poznat život v klášteře, zajímají vás duchovní místa, slavné historické památky, nebo plánujete zúčastnit se poutě. Ale taky prostě jen nechcete trávit vzácné volno mezi hordou řičících turistů. Tak zkuste své kroky k duchovnímu rozjímání nebo netradičnímu výletu řídit pomocí Církevní turistiky.

Projekt vzniklý v brněnské diecézi funguje čtvrtým rokem a stále se rozšiřuje, jak bude možné poznat v lednu na veletrhu Regiontour. A už zdaleka nejde jen o to, představit návštěvníkům samotná poutní místa v České republice, kostely, kláštery a další církevní památky a zajímavosti. Kdo by chtěl, může okusit život řeholních komunit na vlastní kůži. „Máme zvláštní projekt Klášterní projekt, nejčastěji se jedná o nabídku možnosti ubytování v areálech klášterů s možností účasti na duchovních programech komunity nebo jen v atmosféře ztišení a jiného rytmu života,“ uvedla Zlata Keprtová, která má na Biskupství brněnském na starosti cestovní ruch.

Stranou nezůstanou na veletrhu ani památky, za nimiž cestovatelé vyráží. Vystavovatelé ze severní Moravy a Slezska představí vzácné dřevěné kostely Pobeskydí a další církevní zajímavosti a poutní místa ostravsko-opavské diecéze, jako jsou např. poutní kostel Panny Marie Pomocné „Mariahilf“ ve Zlatých Horách, bazilika Navštívení Panny Marie ve Frýdku-Místku nebo poutní kostel Sedmibolestné Panny Marie na Cvilíně u Krnova. V rámci zajímavostí představí Římskokatolické farnosti Kutná Hora a Kutná Hora-Sedlec své UNESCO památky v Kutné Hoře – chrám sv. Barbory a chrám sv. Jakuba; chybět nebude ani vzácná a unikátní památka UNESCO – katedrála Nanebevzetí Panny Marie a sv. Jana Křtitele v Sedlci u Kutné Hory, která je spolu se světoznámou sedleckou kostnicí součástí bývalého cisterciáckého opatství v Sedlci, založeného již na počátku 12. století.