Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

iZIDOOR - mobilní aplikace pro duchovní růst


Datum:

Salesiánská mobilní aplikace iZIDOOR byla vydána těsně před Celostátní setkání mládeže, protože iZIDOOR byl právě zde poprvé oficiálně představen mladým lidem.

iZIDOOR - mobilní aplikace pro duchovní růst

Celá myšlenka appky je založena na několika předpokladech:

  • Mobilní telefon je v poslední době předmět, který máme nejvíce při sobě
  • Mladí lidé (a nejen oni) dnes mobil používají kromě volání a SMS k mnoha dalším věcem
  • Mobil byl vytvořen ke komunikaci, proč jej nevyužít k podpoře své komunikace s Bohem?

Na vývoji aplikace pracoval tým lidí v čele s vybranými absolventy Mediální školy, kteří ji pojali jako příspěvek k 90. výročí příchodu salesiánů. Však v ní také objevíte mnoho salesiánských modliteb, míst, kde jsou salesiáni, ale také kompletní salesiánské svaté a blahoslavené.

Není však určena jenom salesiánské rodině. Cílovou skupinou jsou všichni ti, kteří chtějí prohloubit a zpravidelnit svoji modlitbu, vztah s Bohem a objevit nové inspirace do života. Je sice pravda, že některé sekce aplikace zatím obsahují spíše informace ze salesiánského prostředí, ale je to spíše kvůli tomu, že se vyvíjel systém a bylo potřeba pracovat s nějakými daty. V blízké budoucnosti iZIDOOR bude obsahovat údaje v rámci celé katolické církve.

Aplikace je zatím k mání pouze pro mobilní telefony s operačním systémem Android, ale počítá se do budoucna s vývojem také pro iOS.

Můžete si ji zdarma stáhnout v obchodě Google play

V iZIDOORovi najdete několik sekcí:

Modli se

V aplikaci jsou nejrůznější modlitby, včetně jejich výkladu, můžete si nastavit připomínku vašich pravidelných modliteb, ale také se připojit k modlitbě ve 21 hodin. Můžete sledovat aktuální úmysly papeže Františka a vkládat svoje vlastní úmysly (když vás někdo požádá o modlitbu).

V této sekci najdete také PRŮVODCE DUCHOVNÍM ŽIVOTEM. Jedná se o základní příručku, která vás provede nejrůznějšími tématy duchovního života, včetně praktických návodů a rad.

Inspiruj se

Každý den se inspirute novým CITÁTEM (vložte si na hlavní obrazovku svého mobilu také WIDGET iZIDOOR, kde se každý den citát zobrazí).Každý týden zde najdete ÚRYVEK EVANGELIA aktuální neděle s KOMENTÁŘEM známé osobnosti, duchovního či jiného inspirativního člověka.Můžete zde také (týdně) objevit nový PŘÍBĚH nesoucí inspirativní poselství anebo delší úryvek z KNIHY, kterou stojí za to přečíst.

Zapoj se

Zde postupně můžete najít INSPIRATIVNÍ KURZY a MOŽNOSTI ZAPOJENÍ pro službu a rozvoj.

Svatozář

V této sekci objevíte zajímavé ŽIVOTY SVATÝCH A BLAHOSLAVENÝCH, kteří mají co říct i do dnešní doby. Prožívejte celý rok s těmito lidmi a nechte se od nich inspirovat.

Stav se

Jsou místa, kde se můžete zastavit ať už pro duchovní vzpruhu anebo se zapojit do jejich činností.

Mapa

Do interaktivní mapy budeme postupně zadávat nejrůznější místa spojená s historií, ale hlavně současností církve, řeholí apod.

Celá aplikace stojí na dobrovolné práci mnoha lidí. Budeme rádi, když nás podpoříte svojí modlitbou, doporučením známým anebo inspirací pro zlepšení. Budete-li mít nápad, připomínku či pochvalu, napište nám na email izidoor [at] sdb.cz

Na aplikaci neustále pracujeme a postupně ji zdokonalujeme a doplňujeme.

 

P. Libor Všetula, delegát pro sociální komunikaci

PS.: A proč se vlastně aplikace jmenuje iZIDOOR?
1) sv. Isidor ze Sevilly je patron internetu
2) písmenko "i" na začátku evokuje něco, co je spojeno s internetem (ivysilani...)
3) dvě "OO" jsou spojeny v ležatou osmičku (symbol nekonečna=Bůh)
4) slovo "DOOR" znamená anglicky "dveře". Ježíš o sobě říká, že je dveře k ovcím (J 10,7), ale také iZIDOOR může být dveřmi k hlubšímu duchovnímu životu