Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Mobilní aplikace pro vyhledání bohoslužeb


Datum:

První verze samostatné aplikace pro mobilní telefony s Androidem, díky které můžete ještě pohodlněji vyhledávat římskokatolické bohoslužby v ČR.

Mobilní aplikace pro vyhledání bohoslužeb

Tato samostatná aplikace navazuje na web pro vyhledávání mší ve všech druzích zařízení s připojením k internetu (bohosluzby.cirkev.cz, zkráceně b.cirkev.cz) a odkazy umístěné na portálu Mapy.cz, kde lze po kliknutí na kostel v mapě získat obrázek a odkaz přímo na aktuální bohoslužby či kontakty k danému kostelu nebo farnosti.

Webové řešení a samostatná aplikace umožňuje vyhledat kostely podle jména patrona chrámu, názvu lokality či obce a podle předpokládaného data a času bohoslužeb. Lze doplnit i další podmínky jako jazyk či bezbariérový vstup. Okruh hledání k danému místu (nebo i aktuální poloze hledajícího) lze postupně po krocích rozšiřovat.

Právě spouštěná samostatná aplikace bude předmětem dalšího testování. „Vyzkoušejte ji, prosím, ohodnoťte a dejte nám vědět svá doporučení na mail bohosluzby [at] cirkev.cz,“ prosí koordinátor těchto aktivit Josef Bernard z Komise pro IT ČBK.

První pokusy o shromáždění informací k bohoslužbám proběhly v rámci ČBK před téměř dvěma lety, kdy vznikl společný web „Bohoslužby“ (bohosluzby.cirkev.cz nebo ve zkratce b.cirkev.cz) s cílem umožnit snadné hledání aktuálních bohoslužeb v Čechách i na Moravě. Tato aplikace je centrální a přitom pracuje nad daty v databázích všech biskupství.

Web pro vyhledávání využívá několik stovek uživatelů, o prázdninách či před svátky několik tisíc. Zhruba polovina uživatelů přitom přistupuje k informacím prostřednictvím map.

Vedle tohoto projektu pak podporují život církve a předávání informací o ní i další nástroje, jako jsou portály: vira.cz, pastorace.cz, cirkev.cz, manzelstvi.cz, modlitba.cz, liturgie.cz, signály.cz, nebo mobilní aplikace jako jsou Breviář, Misál, Kancionál, Bible, Izidoor a další.