Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

BiGy oslavilo 25 let


Datum:

V sobotu 17. června se konaly oslavy k příležitosti 25. výročí založení Biskupského gymnázia Bohuslava Balbína a 20. výročí otevření Základní školy Jana Pavla II.

BiGy oslavilo 25 let

 

Oslavy byly zahájeny v 10 hod. slavnostní mši svatou v kostele Nanebevzetí Panny Marie na Velkém náměstí, kterou celebroval královéhradecký biskup Mons. Jan Vokál a působivý hudební doprovod zajišťovali absolventi a studenti BiGy. Biskup Jan v homilii připomněl, že vzdělání je jen jedna část člověka a že se církevní školství snaží rozvíjet člověka komplexně, vést jej k tomu, aby byl dobrým člověkem.

 

Poté byli všichni zváni na zahradní slavnost, která probíhala na dvoře Biskupského gymnázia s doprovodným programem v aule školy. Na dvoře na open-air pódiu zazněly proslovy významných hostů, mezi kterými nechyběl RNDr. Václav Derner, bývalý předseda školské rady, Mgr. Jiří Vojáček, současný ředitel školy a PhDr. Jiří Němeček, bývalý ředitel školy. Na zahradní slavnosti se zúčastnění mohli zaposlouchat do tónů školního sboru Squadra Risonante, dále účinkoval orchestr složený z absolventů BiGy a další hudební producenti, nechybělo ani zajištěné občerstvení. V aule vystoupil školní sbor, proběhlo zde setkání s otcem biskupem Janem a také s pamětníky a zakladateli školy.

 

Mezi účastníky, kteří zaplnili kostel i následně dvůr Gymnázia, nechyběli bývalí absolventi, současní studenti a mnoho dalších, kteří školu jakýmkoli způsobem podporují. “Program byl velmi pestrý a bohatý, zároveň pro mě bylo krásné se potkat se známými lidmi a užít si společně tento den.”, zhodnotila setkání jedna z bývalých absolventek Biskupského gymnázia.  

 

Fotogalerie