Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskupové zvou mladé lidi i rodiny na Hanou


Datum:

V pastýřském listu z minulé neděle zvou biskupové mladé lidi z celé České republiky na Celostátní setkání mládeže 2017 do Olomouce.

Biskupové zvou mladé lidi i rodiny na Hanou

Biskupové v listu připomínají slova papeže Františka ze Světového dne mládeže v Krakově, v němž papež mladé požádal, aby nebyli pohovkovou mládeží. List také vyzývá, aby se mladí nebáli tvořit společenství a vzájemně se povzbuzovat.

"Mimořádnou příležitostí, jak se navzájem povzbudit, je blížící se Celostátní setkání mládeže v Olomouci, které se ponese v duchu Božího slova: Nebojte se! Přijeďte na něj a pozvěte mladé ze svého okolí včetně těch, o kterých víte, že mají zájem o duchovní hodnoty," píše mladým v pastýřském listu kardinál Dominik Duka. Celý dokument naleznete v příloze.

Setkání se koná od 15. do 20. srpna 2017 a už nyní je možné se na něj přihlásit na webových stránkách www.olomouc2017.signaly.cz. Na sobotu 19. srpna jsou do Olomouce zvány i rodiny s dětmi na Den s rodinami.

V nejbližších dnech bude do češtiny přeloženo také Poselství papeže Františka k 32. Světovému dni mládeže 9. dubna 2017. Tentokrát papež přidal k textu také video poselství. (zdroj: cirkev.cz)