Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Benefiční koncert v Hradci Králové


Datum:

Když na začátku přichází konec… Pomoc umírajícím dětem a jejich rodičům.

Benefiční koncert v Hradci Králové

V sobotu 25. 3. v 18:00 hod. proběhne v kostele Nanebevzetí Panny Marie benefiční koncert na podporu Perinatálního hospice Dítě v srdci. Tato organizace si klade za cíl podpořit rodiny, kterým zemřelo dítě před, při nebo po porodu. Dále poskytuje pomoc, informace a doprovázení rodičům, jejichž dítěti diagnostikovali vadu neslučitelnou se životem. Informace a zázemí poskytuje také zdravotníkům, kteří pracují v oblasti gynekologie a porodnictví a snaží se tak pozitivně ovlivnit stav našeho zdravotnictví.

O smrti se v naší společnosti příliš nemluví, o smrti malých dětí už téměř vůbec ne. Proč to tak je? Umírání dětí při porodu či těsně před porodem se obecně má za něco, co prožívaly naposledy naše prababičky a dnešní česká medicína už to téměř neřeší. A přesto se to děje. Jak se s tím rodiče vyrovnávají? Umějí se zdravotníci v těchto složitých okamžicích správně zachovat? A co to vlastně znamená? Žijeme v době, ve které se péče o postižené a nemocné lidi velmi zlepšila. Přesto může rodina prožívat těžké okamžiky, když se rozhoduje pro dítě s vážným postižením. A často mohou získat ze strany lékařů dojem, že je zcela normální takové dítě odmítnout. Někdy dokonce vada plodu není slučitelná se životem. Jak se v takové chvíli zachovat? Poskytnout dítěti prostor, aby mohlo vyrůst a odejít ve správný čas nebo ukončit trápení všech?

O všech těchto tématech budou hovořit doc. PhDr. Tomáš Petráček PhD., ThD., náměstkyně primátora Ing. Aneta Maclová a ředitelka Perinatálního hospice Dítě v Srdci Bc. Alena Peremská.

Hudební část programu zajistí Musica (K)lasica, hudební těleso složené z manželů, kteří přišli o syna ve 35. týdnu těhotenství a jejich sourozenců.

Účastí na benefičním koncertě můžete Perinatální hospic Dítě v srdci podpořit jednat finančním příspěvkem, jednak už jenom svou účastí. Dále je také možné přispět jakoukoliv částkou na bankovní účet 268 275 371/0300, VS vaše telefonní číslo.