Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nové číslo ADALBERTU


Datum:

Právě vyšel diecézní časopis na měsíc září.

Nové číslo ADALBERTU

Měsíc září je ve znamení konce prázdnin a počátku školního roku. A protože si 16. září připomínáme sv. Ludmilu, která je i patronkou Dne církevního školství, věnujeme tématicky toto aktuální vydání diecézního časopisu Adalbert právě školství. Možná vás teď napadlo, že to bude pěkná nuda. Omyl! Už titulní rozhovor s Markem Váchou - knězem, vysokoškolským pedagogem a přednostou Ústavu etiky na 3. lékařské fakultě UK, vás jistě přesvědčí o opaku.

Školské sestry nás seznámí se svými radostmi i starostmi svého pedagogického poslání. David Bouma, kněz a pedagog se podívá na život učitelů, ke kterému jsou někteří kněží povoláni. A protože do soustavy církevního školství patří i Teologický konvikt v Olomouci, kde prochází formací budoucí bohoslovci, navštívíme i tento institut.

Pod pojmem škola si nemusíme představovat jen češtinu, matematiku a další, mnohdy nepopulární předměty. Ve škole se můžete učit i duchovnímu životu a životu ve společenství. A právě na tom je postavena francouzská evangelizační škola JEUNESSE – LUMIERE, v jejímž duchu roste dílo v České Třebové. Pokračujeme i v seriálu představování jednotlivých odborů královéhradeckého Biskupství a rovněž tak vám Adalbert představí dalšího našeho bohoslovce.

Zkrátka, doufáme, že se s námi nebudete nudit a že se Adalbert brzy stane netrpělivě očekávaným společníkem vašich domácností. A pokud jej doporučíte ke čtení svým přátelům a známým, bude to pro redakci časopisu ta největší odměna.

Časopis hledejte na svých farních úřadech, nebo si jej můžete objednat na dobírku či formou celoročního předplatného na: adalbert [at] bihk.cz              (SrP)