Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Paulínky ke Svatému roku milosrdenství


Datum:

V polovině Roku milosrdenství vychází v nakladatelství Paulínky kniha Přijď tvé milosrdenství, s podtitulem Osobní zkušenost s Božím milosrdenstvím.

Paulínky ke Svatému roku milosrdenství

Cílem této knihy je umožnit čtenáři, aby vstoupil srdcem do tajemství Božího milosrdenství, které je zachyceno zejména v poselství sestry Faustyny Kowalské. Nejedná se o strohé teologické reflexe, ale o pozvání k osobní zkušenosti s Božím milosrdenstvím, aby tak mohlo více pronikat do církve i do celého světa.

Z reakcí prvních čtenářů i recenzentů původního textu vyplývá, že mezi nejcennější pasáže patří "vynikající postřehy ohledně svátosti smíření, o očištění svého vztahu k sobě, bližním a Bohu".

Čtenáři rovněž v této knize naleznou autorovy výborné poznámky k mnohým úryvkům z Deníčku sv. Faustyny. "Je jich tam doopravdy hodně, ale nepřekáží, naopak. Boží milosrdenství je v této knize představeno trochu jinak než je třeba styl papeže Františka - je to více na osobní úrovni, kdežto papež často mluví o sociální stránce. To však není na škodu, naopak. Je to skvělý materiál pro duchovní cvičení, rekolekce i k promluvám," popisují Paulínky. (zdroj: cirkev.cz)