Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Světový den mládeže v Krakově se blíží


Datum:

Pracovníci Diecézního centra pro mládež se zúčastnili druhé pracovní schůzky ke Světovému dni mládeže.

Světový den mládeže v Krakově se blíží

Během druhé pracovní schůzky jsme se setkali se zástupci polské diecéze Świdnica, ve které budou od 20. do 25. července 2016 mladí z královéhradecké diecéze trávit tzv. Dny v diecézi. Jednali jsme s koordinátorem Světového setkání mládeže ve Świdnické diecézi P. Pawlem Labudou, dvěma kněžími z polských regionů Klodzko a Zambkovice, a třemi mladými dobrovolníky. Společně jsme domlouvali podrobnosti ohledně ubytování, dopravy a programu. Můžeme tedy prozradit, že součástí předprogramu bude například večer chval, společné posezení u táboráku a nebudou chybět ani výlety po okolí či návštěva Wroclavi a mariánských poutních míst Bardo nebo Vambeřic. Těšit se můžete i na závěrečnou mši sv. ve Świdnici, kde polský biskup Ignacy Dec požehná mladým na cestu do Krakova.

V prosinci 2015 pak přivítáme zástupce polské diecéze v Hradci Králové a na Diecézním centru života mládeže Vesmír, kde se budou konat další přípravy na tuto oslavu Světového dne mládeže.

Doporučený věk pro účast na Světovém dni mládeže je 16 a více let. Cena účasti na setkání včetně předprogramu činí 5 800 Kč a pouze v Krakově je 5 400Kč. Další důležité informace naleznete na stránkách: krakov2016.signaly.cz nebo  www.sdmswidnica.pl

Za Diecézní centrum pro mládež Marie Sejkorová a Zdeňka Daňková