Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Galerie: Ohlédnutí za 25. ročníkem AT


Datum:

Skončily Akademické týdny. Jak se jubilejní ročník tohoto kulturně-vzdělávacího setkání vydařil?

Galerie: Ohlédnutí za 25. ročníkem AT

Přednáškou profesora Jana  Royta skončily jubilejní 25. Akademické týdny v Novém Městě nad Metují.  Podle názoru účastníků, přednášejících i pořadatelů je můžeme považovat za velice zdařilé. I letošní Akademické týdny splnily účel, za kterým byly založeny – přinášet možnost se i o dovolené přijatelnou formou vzdělávat a přemýšlet o pořadí hodnot a smyslu bytí.  Stále rostoucí počet posluchačů ocenil pestrost a vysokou kvalitu všech přednášek. Průměrný počet posluchačů na přednáškách se pohyboval kolem 170. Zaujaly jak přednášky pravidelných účastníků, (např. Marek Vácha, Jan Linhart, Jan Sokol, Roman Joch…), tak i "nových" tváří (Dana Drábová, Petr Fiala, Vladimír Just ….).

Velký zájem byl i o doprovodný program. Ať už to bylo pásmo pro varhany Petra Ebena – Job či dvě představení Divadla Víti Marčíka. Improvizovaný kinosál byl zcela naplněn při dvou autorských filmových projekcích. Přítomné oslovila výstava kreseb Václava Sokola. Koncert Ivan Hlas Tria pak přilákal na Pavlátovu louku i posluchače, které ostatní program AT (zatím) příliš nezajímá.

My pořadatelé máme radost z trendu posledních několika let, kdy stále větší podíl návštěvníků tvoří mladé rodiny s dětmi. Určitě i proto, že pro děti je připraven paralelní program. Pro ty, kteří nemohli být z jakýchkoliv důvodů na Pavlátově louce, máme dobrou zprávu. Všechny přednášky opět natáčel štáb TV Noe a vy je budete moci vidět v průběhu roku ze záznamu v cyklu Noční univerzita. Audionahrávky všech přednášek je také možné zakoupit prostřednictvím webu Akademických týdnů. (Julius Kahanec - ředitel a programový vedoucí AT)

Fotogalerie