Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Diecéze má 14 nových animátorů


Datum:

V polovině měsíce předal biskup Jan osvědčení mladým absolventů Animátorského kurzu. Do konce září přijímá DCM přihlášky do ročníku 2015-2018.

Diecéze má 14 nových animátorů

Po třech letech se ze 14 mladých lidí královéhradecké diecéze stali animátoři. Osvědčení o úspěšném absolvování Animátorského kurzu jim během slavnostní mše svaté v kostele sv. Matouše v Jedlové předal biskup Jan Vokál. Po bohoslužbě královéhradecký biskup odpovídal na dotazy mladých ohledně života diecéze, církve i svých zálib.

Animátorský kurz se konal v letech 2012-2015 v Diecézním centru života mládeže Vesmír, kam mladí zájemci o tento formačně-vzdělávací program přijížděli pravidelně na čtyři víkendová setkání během školního roku a také pětidenní prázdninové soustředění. Program budoucích animátorů zahrnoval formaci skrze život ve společenství, vzdělávaní v otázkách víry, učení církve i v práci s dětmi a mládeží. Kromě nejrůznějších přednášek a diskuzí byl vždy čas i na společnou modlitbu a liturgii. Nechyběla ani možnost tvůrčího, pracovního a sportovního vyžití.

Máte-li i vy chuť prožít společné chvíle ve společenství a ještě se naučit něco víc o své víře i práci s dětmi a mládeží, neváhejte a přihlaste se do nového Animátorského kurzu, který bude probíhat v letech 2015-2018. Pro přihlášení je nutné být věřící pokřtěný katolík z královéhradecké diecéze ve věku 16-26 let, který má chuť dělat něco pro druhé. Přihlášky je možné zasílat do 30. 9. 2015 na adresu DCM, Velké nám. 32, 500 03  Hradec Králové. (ht)

Přihláška ZDE