Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Galerie: Darovat život Bohu je dnes vzácný postoj, řekl biskup Jan


Datum:

Při kněžském svěcení biskup Jan svěcencům poděkoval, že odpověděli na volání Pána a řekli mu své Ano.

Galerie: Darovat život Bohu je dnes vzácný postoj, řekl biskup Jan

"Vaše kněžství nikdy nebude soukromou aktivitou, profesí, kterou budete moci nabízet jinde, podle svého uvážení. Ne, vaše kněžství bude od prvního až do posledního okamžiku vašeho života pevně spjato s Církví, ze které vyrůstá a jedině v Církvi se bude odehrávat. To nic nemění na skutečnosti, že vaše služba v Církvi má také silný osobní rozměr," uvedl ve své homilii při svěcení novokněží v sobotu 27. června královéhradecký biskup Jan Vokál.

Kněžské svěcení udělil třem jáhnům - Filipu Duškovi, Ondřeji Kuncovi a Jiřímu Jakoubkovi. Poděkoval jim, že uposlechli Pánův hlas. "Ze srdce vám dnes děkuji, že jste odvážně odpověděli na Pánovo volání a svobodně a dobrovolně jste se rozhodli svůj život Bohu darovat. V dnešní době není takový postoj samozřejmý, je dokonce velmi vzácný. Vy dnes před Církev předstupujete tři, a na Pánovu otázku Miluješ mě? společně odpovídáte třikrát, tak jako tehdy Petr. Ano Pane, ty víš všechno, ty víš, že Tě miluji. Ze srdce Vám přeji a žehnám, abyste po celý svůj život na tuto otázku odpovídali právě takto."

Biskup Jan také zdůraznil, že každé povolání vyžaduje osobní dobrovolné přijetí. A to s vděčností a věrnou láskou. "Láska kněze ke Kristu se nutně kryje s láskou ke Kristově Církvi, o níž sám Pán hovoří jako o své Nevěstě, jíž on je Ženichem. Nezapomínejte na to, Filipe, Jiří a Ondřeji – kněžství je svátostí nejen v okamžiku udělení svěcení. Bude svátostí trvalou po celý váš kněžský život, zde i v Božím království na věčnosti," doplnil biskup Jan Vokál. (peš)

Fotogalerie I (aktualizace)


Fotogalerie II