Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Ubytování pro studentky hradeckých škol


Datum:

Salesiánský domov mladých v Hradci Králové nabízí ubytování studentkám vysokých, vyšších odborných a středních škol.

Ubytování pro studentky hradeckých škol

Ještě několik volných míst mají na svém internátu v Kuklenách sestry Salesiánky. Dívkám, které jejich studijní putování zavede do Hradce Králové, nabízí za příznivé ceny ubytování v rodinném prostředí.  

"Je tu krásné prostředí, větší klid. Pokoje jsou tu třikrát hezčí než na kolejích. Líbí se mi, že je tady čisto a jsou tu velké prostory na učení a obrovská zahrada. Mám taky možnost se zapojovat do různých sportovních aktivit a společných akcí. Oceňuju také důvěru, kterou tady mezi sebou máme." zhodnotila důvody svého výběru studentka třetího ročníku Lékařské fakulty Markéta.

Internát nabízí ubytování ve dvoulůžkových a třílůžkových pokojích. K dispozici jsou kromě vždyochotných sester také studovny, knihovna, kuchyň, kaple, společenský sál, klavír, zahrada a hřiště. Samozřejmostí je také internetové připojení, spojení s centrem města zajišťuje MHD se zastávkou přímo před budovou, aktivnější povahy si také mohou ustájit či zapůjčit kolo. Proti nudě se bojuje společnými oslavami, zájmovými kroužky, sportem, přednáškami, vzděláváním a všemožnými duchovními a kulturními aktivitami.

Ester, která studuje na Střední škole vizuální tvorby říká: "Tady se lidi nehádají, nejsou tu takové konflikty mezi holkami oproti jiným intrům. Je to tu takové rodinné, takže většinou všechny znám. Všichni jsou usměvaví a navazují rychle kontakty. Můžu se tady učit hru na nástroje, já jsem se učila na flétnu a teď na kytaru. Taky je tady možnost hrát ping pong a ringo, když máš na to čas…"

Více o tomto internátu, kde se nikdo necítí jako cizinec v neznámém prostředí, najdete na www.sdmhk.cz(ht)