Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Ostatky sv. Jana Pavla II. biskup uloží za přítomnosti televizních kamer


Datum:

Zítřejší uložení ostatků papeže sv. Jana Pavla II. v katedrále Svatého Ducha v Hradci Králové přijede natáčet Česká televize.

Ostatky sv. Jana Pavla II. biskup uloží za přítomnosti televizních kamer

Česká televize připravuje ze zítřejší slavnosti uložení ostatků sv. Jana Pavla II. celkem tři živé vstupy z katedrály Svatého Ducha přímo do vysílání. V prvním vstupu v 6.50 hodin do Studia 6 ČT1 a ČT24 vystoupí generální vikář královéhradeckého biskupství Josef Socha. Promluví zejména na téma vztahu Jana Pavla II. k někdejšímu biskupu Karlu Otčenáškovi a o návštěvě Svatého otce v Hradci Králové v dubnu 1997. 

O hodinu později pak v 7.50 hodin vstoupí do živého vysílání Studia 6 ČT1 a ČT24 děkan katedrální kapituly František Hladký, který diváky seznámí s místem uložení ostatků, se způsobem, jakým je královéhradecká diecéze získala a jak se obecně uctívání relikvií těší zájmu věřících.

Přímý přenos liturgického průvodu, který z biskupské rezidence vyjde v 9.30 hodin, začátku mše svaté a samotného uložení relikviáře s ostatky sv. Jana Pavla II. bude ve Studiu 6 na ČT24 komentovat historik Jaroslav Šebek. (peš, foto: Tomáš Kubelka)