Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Mládež má nové vikariátní zástupce


Datum:

Během Diecézního setkání mládeže biskup Jan Vokál pověřil nové zástupce pro jednotlivé vikariáty královéhradecké diecéze.

Mládež má nové vikariátní zástupce

V sobotu 28. března proběhlo v dopoledním programu Diecézního setkání mládeže jmenování nových vikariátních zástupců naší diecéze. Mladí lidé jsou k této službě pověřeni diecézním biskupem a jejich úkolem je pomáhat vikariátnímu kaplanovi v péči o mládež svého vikariátu. V tom spolupracují s Diecézním centrem pro mládež. Zástupci mají být v kontaktu s mladými lidmi v jednotlivých farnostech svého vikariátu, podílet se na přípravě různých vikariátních akcí, spolupracovat s farními zástupci a šířit informace, které pro mladé lidi připravuje DCM. V neposlední řadě se také pravidelně modlí za mládež, pečují o svůj růst v duchovním životě a vzdělávají se. A kdo tedy aktuálně pečuje o mladé v jednotlivých vikariátech?
Mládež vikariátu Havlíčkův Brod má na starosti P. Damián Vrchovský, svého zástupce tento vikariát nemá. O Hradec Králové pečuje v roli vikariátního kaplana P. Jan Šlégr a pomáhá mu Filip Machek. Za vikariát Humpolec mladé zastupuje Martin Daněk, vikariátním kaplanem je tam P. Matúš Kušnír. Ve vikariátu Chrudim mají dva nové zástupce: Anežku Burešovou a Petra Tesaře, kaplanem pro mládež je P. Zdeněk Mach. Kutnohorsko-poděbradský vikariát zastupuje Ludmila Cinerová, jejich kaplanem je P. Filip Foltán. Mládež vikariátu Jičín má na starost Prokop Vitvar a tu z vikariátu Jilemnice, Honza Zavřel, kaplanem těchto dvou vikariátů je P. Mariusz Robak. Vikariát Litomyšl má zástupce dva: Dorku Dvořákovou a Matouše Machů, kaplanem mládeže je v něm P. Pavel Hertl. Mládež z vikariátu Náchod zastupuje Hana Ježdíková, jejich kaplanem je P. Martin Lanži. Marek Petráš je novým zástupcem vikariátu Pardubice, který nemá svého kaplana pro mládež. P. Benedikt Machalík je kaplanem mladých z vikariátu Rychnov nad Kněžnou, který zastupují Maruška Obršálová a Katka Voglová. Vikariát Trutnov má kaplana P. Andrzeje Deniziaka a mládež zde zastupuje Markéta Suchánková. Ve vikariátu Ústí nad Orlicí je zástupkyní Marie Vašátková a kaplanem P. Vladislav Brokeš. Mladé z vikariátu Žamberk zastupují Hana Strnadová a Klára Faltusová, jejich kaplanem je P. Ireneusz Szociński. (ht)