Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Kdo si kreslí, nezlobí


Datum:

Probíhá 10. ročník výtvarné soutěže pro děti. Letošní téma je zaměřeno na dobrodružnou cestu Cyrila a Metoděje.

Kdo si kreslí, nezlobí

V rámci velehradských Dnů lidí dobré vůle (4. – 5. července) je již od roku 2006 vyhlašována tradiční výtvarná soutěž pro děti od 3 do 11 let. Cílem této aktivity je přiblížit dětem kořeny naší kultury s pozitivním příkladem pro život v současnosti.

Letošní ročníkje zaměřen na dobrodružnou cestou bratří Cyrila a Metoděje, která se nesmazatelně zapsala do kultury našeho národa. Může však také inspirovat náš dnešní život a připomínat nám tak bohatství předků, které stále uchováváme.

Děti se mohou přihlásit hned do čtyř kategorií - 1. až 3. třída ZŠ, 4. až 5. třída ZŠ, mateřské a základní umělecké školy. Zaslaná díla zhodnotí odborná komise v čele s výtvarníkem Adolfem Bornem. Výsledky soutěže budou vyhlášeny 4. července během Večera lidí dobré vůle na Velehradě. Vítězné obrázky budou vystaveny v prostorách Stojanova gymnázia, kde také proběhne slavnostní vernisáž za přítomnosti významných hostů.

Výtvarné práce mohou děti zasílat do 22. května na adresu Stojanova gymnázia na Velehradě (Velehrad 1, 687 06). Obálka musí být označená nápisem CESTOU DVOU BRATŘÍ.

Přehled témat, pravidla i ceny připravené pro vítěze naleznete ZDE

Podívejte se také na VIDEOPOZVÁNKU