Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zvony uctily památku obětí střelby. V poledne


Datum:

V pravé poledne se ve čtvrtek ve farnostech hradecké diecéze rozezněly zvony k uctění památky obětí střelby v Uherském Brodě.

Zvony uctily památku obětí střelby. V poledne

Na základě oficiální žádosti Úřadu vlády České republiky se hradecká diecéze připojila k rozhodnutí uctít památku obětí střelby v Uherském Brodě. 

"Biskup Jan Vokál prostřednictvím elektronické pošty ve středu 4. března vyzval duchovní správce jednotlivých farností, aby dnes v pravé poledne nechali rozeznít kostelní zvony a uctili tak památku obětí střelby a současně tím vyjádřili i soucítění a sounáležitost s pozůstalými," uvedl kancléř diecézní kurie Biskupství královéhradeckého Mons. Pavel Boukal. Zvony zněly od 12.00 hodin po dobu dvou a půl minut a dvaceti sekund. V tutéž dobu se v zemi rozezněly i sirény.

"Rád bych vyjádřil svou hlubokou lítost nad otřesným útokem v Uherském Brodě a zmařenými životy přítomných obětí. Všem zarmouceným rodinám a přátelům chci vyslovit upřímnou soustrast a ujistit je svou blízkostí, modlitbou a přáním, aby se jednou se svými blízkými díky Božímu milosrdenství opět shledali," vyjádřil blízkost zarmouceným rodinám generální sekretář České biskupské konference Tomáš Holub.

Střelba třiašedesátiletého útočníka v Uherském Brodě si v úterý 24. února vyžádala osm obětí. Útočník následně obrátil zbraň proti sobě. (peš)