Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Národní ředitelé Papežských misijních děl se sešli v Záhřebu


Datum:

Chorvatský Záhřeb hostí národní ředitele Papežských misijních děl. Jednat budou o papežských požadavcích na novou evangelizaci.

Národní ředitelé Papežských misijních děl se sešli v Záhřebu

Dnes začíná v chorvatském Záhřebu pětidenní evropské setkání národních ředitelů Papežských misijních děl. Program se zaměří na 50. výročí dekretu II. vatikánského koncilu o misiích Ad Gentes a na požadavky nové evangelizace, jak o ní hovoří poslední papežové.

Českou republiku na jednání za Národní kancelář Papežských misijních děl zastupuje P. Jiří Šlégr a Leoš Halbrštát (na snímku). Ten dosud působil jako vojenský kaplan, nyní nastupuje do funkce národního ředitele. "Pro mě je to veliká změna, kterou jsem samozřejmě nečekal, ale je to výzva. Uvidíme, jak dopadne. Já si myslím, že P. Jiří Šlégr rozjel papežská misijní díla v České republice na veliké úrovni. A já bych strašně chtěl, aby se z té úrovně neslevovalo, abych v tom trendu, který započal, mohl pokračovat," řekl ke své nové funkci Halbrštát.

Účastníci by se během těchto pěti dní měli zabývat také činností Papežských misijních děl v rámci Evropy, ale i aktuálními výzvami. Ty představí například Milan Šimunovič. Setkání se zúčastní též řada místních biskupů, například záhřebský arcibiskup kardinál Josip Bozanić, prezident místní biskupské konference Mons. Želimir Puljić, předseda Rady pro misie při místní biskupské konferenci Mons. Slobodan Štambuk či Mons. Josip Mrzljak, biskup Varaždinu. (peš)