Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Adorační řetězec mládeže přináší první plody


Datum:

Příprava na Národní eucharistický kongres je v plném proudu. Rozjel se i Adorační řetězec mládeže.

Adorační řetězec mládeže přináší první plody

Zkušenosti s Adoračním řetězcem mládeže už mají v královéhradeckém vikariátu. V kostele svatého Antonína na Novém Hradci patří každý první pátek v měsíci právě adoracím. Proto ten únorový věnovali adorační přípravě na Národní eucharistický kongres. "Uspořádání adorace se ujali středoškoláci, kteří chodí na spolčo. Rozdělili si mezi sebou čtení a přímluvy z brožury určené pro přípravu na kongres a domluvili se s varhaníkem na volbě vhodné písně. Adorace se uskutečnila po mši svaté a trvala asi půl hodiny. Všem se líbila, zejména počet ministrantů se výrazně zvýšil," popisuje vůbec první adoraci v rámci Adoračního řetězce mládeže v královéhradecké diecézi novohradecký farní vikář Jan Šlégr.

Přestože se první adorace uskutečnila teprve začátkem února, vikariátní zástupci do pořádání Adoračního řetězce mládeže vstoupili aktivně a je o něj zájem. V rámci Národního eucharistického kongresu 2015 plánuje Římskokatolická farnost – arciděkanství Kutná Hora příležitostné adorace v "zapomenutých" kostelích či kaplích v Kutné Hoře a okolí. Prvním takovým místem byla kaple Božího Těla v Kutné Hoře, kde proběhla adorace v rámci Adoračního řetězce mládeže v sobotu 21. února 2015.

Kaple Božího Těla je vzácnou gotickou památkou a byla založena bratrstvem Božího Těla těsně před zahájením stavby chrámu sv. Barbory. Objekt je v majetku města Kutná Hora a farnost tento prostor spravuje od roku 2014. Díky této akci se po dlouhých letech a možná i desetiletích dostala do tohoto prostoru Eucharistie. (peš)

Termíny Adoračního řetězce mládeže

6. března – v Lanškrouně v rámci Večera mladých; začíná v 17.30 hodin mší svatou

13. března – v Chotěboři po mši svaté, která začíná v 16.45 hodin

13. března – v České Bělé po mši svaté, která začíná v 17.00 hodin

13. března – v Přibyslavi od 17.00 hodin

13. března – v Krucemburku po mši svaté, která začíná v 18.00 hodin

14. března – v Polné po mši svaté, která začíná ve 14.00 hodin

14. března – v Nížkově v 18.00 hodin

15. března – v Havlíčkově Brodě v 17.00 hodin

21. března – v Kostelci nad Orlicí v 19.00 hodin