Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Ivana Zemanová navštívila hospic


Datum:

Manželka prezidenta republiky navštívila Hospic Anežky České v Červeném Kostelci, první hospic v ČR, který slouží nemocným již 20 let.

Ivana Zemanová navštívila hospic

Po roce a půl, kdy navštívil Hospic Anežky České v Červeném Kostelci (první hospic v České republice) prezident Miloš Zeman, se zde v pátek 20. února uskutečnila krátká návštěva první dámy paní Ivany Zemanové. Paní Zemanová přijela v doprovodu paní Blanky Mráčkové, tajemnice manželky prezidenta republiky a paní Ivany Křečkové, ředitelky Krajského úřadu Královéhradeckého kraje. V programu návštěvy byla prohlídka budovy hospice. Seznámení se se zde  poskytovanou komplexní hospicovou péčí proběhlo při osobním setkání s vedením hospice v čele s ředitelem Miroslavem Wajsarem a nejbližšími spolupracovníky.

Paní Zemanová měla navštívit původně dva pacienty s doprovázející manželkou, ale nakonec byli tři. Těžce nemocný pán projevil prý své poslední přání setkat se s paní prezidentovou, a tak navštívila také jeho. Setkání bylo dojemné, plné soucítění a pacient popřál paní Zemanové vše nejlepší v úloze manželky prezidenta i do budoucna, kterého se však on sám už nedožije.

"Byla jsem potěšena zájmem paní Zemanové i ostatních a vnímala jsem citové zasažení v té lidské rovině. Také otázka, která byla směřována k nám, jako personálu, jak to vše zvládáme, mě překvapila. Musela jsem vysvětlit, že jsem vděčná za svoji práci a jsem ráda, že mohu pozitivně ovlivňovat nejen závěr života nemocných, ale také smýšlení celé společnosti a jejího předsudku o smrti. Je to nelehká úloha, protože společnost je zaměřená na úspěch, kariéru…nemoc a smrt není populární," svěřila se s dojmy z návštěvy staniční sestra Ludmila Rosová. (peš)