Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Tématem Tammímu je synovství


Datum:

Adventní duchovní obnova pro mladé muže Tammím se letos zaměří na synovství. Začíná již zítra.

Tématem Tammímu je synovství

Arcibiskupský seminář v Praze pořádá rok co rok duchovní obnovu pro mladé muže od 15 do 30 let, která nese název Tammím. Toto hebrejské slovo můžeme do češtiny přeložit ve významu bezúhonný, totální, naprostý, dokonalý. Snaha být Tammím pro Hospodina by měla být úkolem pro každého křesťana. A k tomu se snaží přispět i organizátoři tohoto setkání.

Pro účastníky je Tammím jedinečnou příležitostí, kdy mohou opustit každodenní ruch, vypnout mobily, zaklapnout notebooky a ponořit se do modlitby, ticha a naslouchání v klauzuře kněžského semináře. V programu bude také prostor pro společné rozhovory o hledání a prožívání víry jak mezi sebou, tak i s bohoslovci a představenými semináře.

Součástí programu jsou i různé workshopy, sport, společenské hry a zajímaví hosté. Setkání vytváří prostor i pro hledání životní cesty a prohloubení osobního vztahu s Bohem, nabízí možnost duchovního rozhovoru a svátosti smíření. Je to také velká příležitost poznat nové věřící kamarády a přátele.

Tématem adventního Tammímu je synovství. Toto téma bezprostředně souvisí s naléhavou výzvou papeže Františka k vytrvalé modlitbě za rodiny. Nabízený čas duchovního víkendu bude tedy také prostorem pro intenzivní modlitbu za naše rodiny a jejich obnovu.

Letošní adventní Tammím se uskuteční ve dnech 28. až 30. listopadu 2014. Bližší informace na www.tammim.spolco.czwww.arcs.cuni.cz. (peš)