Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskup Jan Vokál odhalí ve Svojanově památník padlým v první světové válce


Datum:

Královéhradecký biskup Jan Vokál o státním svátku 28. října odhalí památník padlým v první světové válce a zúčastní se i slavnostního večera na Pražském hradě.

Biskup Jan Vokál odhalí ve Svojanově památník padlým v první světové válce

Biskupa Královéhradecké diecéze Jana Vokála čeká zítra, kdy si Česká republika připomíná 96. výročí vzniku samostatného Československého státu, nabitý program. Městys Svojanov pořádá právě o státním svátku slavnost spojenou s odhalením památníku padlým v první světové válce. Zahájí ji v 10.00 hodin bohoslužba v kostele svatého Petra a Pavla, kterou bude celebrovat právě biskup Jan Vokál. O hudební doprovod mše svaté se postará Jaroslava Kynclová a Renata Fraisová.

Po bohoslužbě se účastníci slavnosti za doprovodu dechové hudby a členů Klubu přátel vojenské historie Pardubicka přemístí na svojanovský hřbitov, kde biskup Vokál odhalí a požehná památník padlým ve válce, jejíž sté výročí zahájení si letos připomínáme.

Večer se 25. sídelní biskup královéhradecký zúčastní předávání státních vyznamenání prezidentem republiky Milošem Zemanem ve Vladislavském sále Pražského hradu. (peš)