Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Kardinál Duka zahájil setkání animátorů seniorů


Datum:

V Hradci Králové dnes začalo sedmé celostátní setkání animátorů seniorů. Ranní bohoslužbou v kostele Panny Marie setkání zahájil kardinál Dominik Duka.

Kardinál Duka zahájil setkání animátorů seniorů

Úderem deváté hodiny ranní se zcela zaplněným chrámem Panny Marie na Velkém náměstí v Hradci Králové rozezněly tóny rytmické hudby a začala slavnostní bohoslužba zahajující v pořadí sedmé celostátní setkání animátorů seniorů. Jako hlavní celebrant přijel do "domovské" diecéze pražský arcibiskup a primas český kardinál Dominik Duka. Právě on, spolu s královéhradeckým biskupem Janem Vokálem a primátorem Hradce Králové Zdeňkem Finkem, převzal na akcí záštitu.

V homilii kardinál Duka kázal především o mravních hodnotách, o vztahu člověka k Bohu a k bližním. "Bůh je zrcadlo. On je ten druhý, se kterým žijeme, o kterého se staráme. Přeji všem animátorům a aktivním seniorům, aby nalezli cestu, kdy rozum a láska pramenící z našeho srdce jdou spolu ruku v ruce, a nesmírně si toho vážili a dokázali z toho žít celý život. Vždyť Bůh je život," uvedl kardinál Duka.

Po mši svaté začíná pro animátory celodenní přednáškový cyklus v Novém Adalbertinu. Setkání zakončí v 18.30 hodin charitativní koncert písničkáře Pavla Helana. (peš)

Fotogalerie