Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Osmá pouť novény se uskuteční v Koclířově


Datum:

Koclířov bude dějištěm říjnové části poutní novény k výročí diecéze. Pontifikální mše svatá začne v sobotu 4. října v 10.30 hodin.

Osmá pouť novény se uskuteční v Koclířově

Centrum Fatimského apoštolátu ČR v Koclířově bude v sobotu 4. října hostit předposlední část poutní novény k diecéznímu jubileu. Zájemci jsou zároveň vítáni na souběžné mariánské konferenci, která se koná od čtvrtka 2. října do neděle 5. října. 

Ústředním bodem pouti je samozřejmě pontifikální mše svatá, která začne v 10.30 dopoledne na hlavní tribuně v areálu sv. Jana Pavla II. Za účasti dalších kněží ji bude sloužit diecézní biskup Jan Vokál. Po jejím skončení se do kostela sv. Filomeny vydá zásvětný průvod se sochou Panny Marie Fatimské. V kostele dojde k obnově zasvěcení Neposkvrněnému srdci Panny Marie.  

Odpoledne čekají na poutníky dvě formační přednášky. Od 14 hodin „Fatima – naše naděje“ o životě blahoslavených pasáčků Františka a Hyacinty a sv. Jana Pavla II. a od 15.30 hodin promluví historička Jana Cröy na téma diecézního jubilea. Program uzavře mše svatá z první mariánské soboty. V kostele sv. Alfonse a Panny Marie Fatimské ji bude od 17 hodin sloužit pomocný biskup Josef Kajnek. „Svěření pouti do ochrany blahoslaveným Františkovi a Hyacintě a sv. Janu Pavlu II. není náhodné. Právě tento papež fatimské pasáčky blahoslavil a patřil k velkým ctitelů Panny Marie Fatimské,“ řekla organizátorka Hana Frančáková.    

Pro ty, kteří dají spíše přednost hudebním zážitkům, je v kostele sv. Alfonse a Panny Marie Fatimské připraven koncert smíšeného pěveckého sboru Musica Animata z Třebíče nazvaný Staletími s duchovní hudbou. Začíná přesně v 15.30 hodin. (lb)

Podrobný program naleznete zde.