Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Seminaristé navštíví s biskupem Lurdy


Datum:

Zářijová cesta v diecézním Roce povolání naváže na loňskou pouť do Fatimy. Bohoslovce doprovodí oba biskupové i generální vikář.

Seminaristé navštíví s biskupem Lurdy

Královéhradecký biskup Jan Vokál, pomocný biskup Josef Kajnek a generální vikář Josef Socha stráví několik zářijových dní se všemi diecézními bohoslovci a studenty konviktu ve francouzských Lurdech. Jedno z nejvýznamnějších mariánských poutních míst světa navštíví přesně rok po svém loňském putování do Fatimy.
 

"Velmi mi záleží na prohloubení mariánské úcty našich budoucích kněží," vysvětlil biskup Jan Vokál. Obě cesty považuje za důležitý příspěvek k formaci bohoslovců. Ti během roku studují v Praze, v Olomouci a v Římě, tato pouť jim tak zároveň dá příležitost lépe se poznat se svými představenými.

Členové výpravy se zúčastní například hlavní mezinárodní Mše svaté v podzemní bazilice Pia X., pravidelných večerních procesí s rozžatými svícemi a budou slavit liturgii přímo na místě zjevení Panny Marie v Grotto.


Matka Boží se v Lurdech opakovaně zjevovala v roce 1858 a tato zjevení byla uznána Církví. Dnes je místo plné poutníků z celého světa, kteří do Lurd cestují za uzdravením ducha, duše i těla.

Někteří seminaristé budou své zážitky zaznamenávat. Přečtete si je v některém z příštích vydání časopisu IKD a také na diecézním webu.