Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Vyšel nový Hromosvod


Datum:

Aktuální číslo přináší ohlédnutí za prázdninovými akcemi pro mládež, svědectví sestry Anežky Bednářové o rozhodnutí pro řeholní život či portréty zástupců vikariátů.

Vyšel nový Hromosvod

Beseda se zakladatelkou domácího hospice Duha v Hořicích Janou Sieberovou, putování po slovenských horách nebo cyklopouť za povolání, to vše jsou akce, kterých se mohli mladí z hradecké diecéze v uplynulých měsících zúčastnit.  

Pětidenní Cyklopouť za povolání aneb Z Vesmíru za Královnou Vesmíru představovala 450 kilometrů v poměrně náročném terénu. Skupina cyklistů vyrazila z centra pro mládež Vesmír v Deštném v Orlických horách a postupně navštívila šest poutních míst, aby se opět vrátila na Vesmír. „Na poutních místech jsme se společně modlili za mladé lidi a vyprošovali jim světlo Ducha Svatého, aby pokud možno každý z nich poznal své životní povolání. Aby ti, které Pán zve k manželství, našli své životní partnery. Mysleli jsme i na ty, kteří povolání již našli, aby v něm vytrvali a naplnili ho. Postupně jsme se modlili za rodiny, snoubence, kněze a bohoslovce,“ sdělila jedna z účastnic Andy Matyášová. Nocleh na farách poskytli poutníkům ochotní kněží.  

Vikariát Jičín zastupuje Pavla Šulcová a pomocnicí Matouše Machů v litomyšlském vikariátu se stala Dorka Dvořáková. Obě dvě se představují v rozhovoru.

V čísle nechybí ani pozvánky na akce v nadcházejícím období. Z nich je určitě nejdůležitější zahájení nového cyklu Animátorského kurzu. A protože zájemci o jeho absolvování mají na podání přihlášky pouhý měsíc, měli by představení a obsahu kurzu věnovat zvýšenou pozornost.

(lb)

Číslo je k dispozici zde.