Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Koclířovské léto


Datum:

Pod tímto názvem probíhají v Koclířově u Svitav, v nejvýchodnější části naší diecéze v Českomoravské Fatimě programy pro rodiny, děti i seniory.

Koclířovské léto

Již od prvního prázdninového dne je dům naplněn poutníky, rekreanty a hosty. Je připraven program duchovních i společenských setkání, výlety, hry, apod.

Léto v Koclířově odstartovalo o prvním červencovém víkendu ryze "podomácku". Maminka dvou kněží – Petra a Pavla, Mgr. Věra Dokládalová, zde oslavila 90. narozeniny.

V polovině července si v Koclířově připomenuli 97. výročí ode dne, kdy v malé portugalské vesničce Panna Maria předala malým pasáčkům při zjevení zásadní poselství i tajemství Fatimy. Na tento den se sjelo do Fatimy v Koclířově na 40 dětí, které zde pak za asistence studentů a mladých prožívaly celý týden program HVĚZDNÉ BRÁNY. Některé děti měly tzv. v záloze své babičky, či maminky, ale setkávali se s nimi vždy jen jednou za den, a to v kostele při společné dětské mši sv., kterou celebroval P.Pavel a ke schole se spontánně přidaly i ostatní děti.

A co na vás čeká v srpnu?

Na přelomu července a srpna se zde sejde velké společenství mariánské mládeže, kterou povede sestra Romana a na víkend 2. - 3. srpna navštíví Koclířov spirituál gymnázia a animátor formace mládeže v naší diecézi P. Jan Paseka. Je připraven zajímavý program 1. mariánské soboty 2. srpna, který vrcholí mší svatou na hlavní tribuně v areálu Jana Pavla II. v 17 hodin. V neděli 3. srpna bude poutní mši svatou ke sv. Alfonsovi Maria Liguori – patron kostela Fatimy v Koclířově, sloužit P. Pavel Dokládal.

O týden později, ve dnech 9. - 11. srpna proběhne Tradiční poutní triduum farnosti a dětí Mariiných k patronce sv. Filoméně. Hlavní poutní mše svatá 9. srpna v 10.30, další mše svatá v 18 hodin. 10. sprna, hlavní poutní den, v 9 hodin slavná mše sv. ke cti patronky sv. Filomény, po mši svaté zahájení tradičního procesí obcí se sv. Filoménou, doprovází dechová hudba. Triduum končí na svátek sv. Filomény v pondělí 11. srpna mší svatou v 18.30. plakát

Takzvaná Malá pouť proběhne v sobotu 16. sprna s programem po celý den a mší svatou v 11 hodin.

Závěr léta je ještě vyhrazen pro pobyty individuální. Od 18. srpna je středisko otevřeno pro ty, kteří žádají jen ubytování či stravu a zázemí, ale program si organizují sami.

www.cm-fatima.cz