Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

PODZIMNÍ POUŤ PRAHOU


Datum:

V sobotu 19. listopadu uspořádala královéhradecká diecéze podzimní pouť do Prahy, tentokráte ve stopách sv. Anežky České a našich národních patronů.

PODZIMNÍ POUŤ PRAHOU

Poutníci z různých farností diecéze se shromáždili na Hradčanském náměstí a pak společnou modlitbou v katedrále sv.Víta,Václava a Vojtěcha děkovali a prosili za dar víry a pokoje pro náš národ.

Následná návštěva reprezentativních prostor arcibiskupského paláce byla zakončena v kapli arcibiskupa pražského se vzpomínkou na významné předchůdce arcibiskupa Dominika, kteří v nesnadných dobách minulého století právě zde náš národ a jeho dějiny svěřovali Pánu Bohu, velice účastníky pouti potěšila a obohatila s výkladem S. MUDr. Dominiky Bohušové.

Modlitební cesta z Hradčan na Malou stranu byla letos provázena zastaveními s přímluvnou modlitbou k našim národním patronům a vedla do chrámu Panny Marie Vítězné, kde biskup Josef Kajnek spolu s kněžími za účasto více jak šesti set poutníků sloužil mši sv. ke cti malého dítěte Ježíše - Pražského Jezulátka.

Přítomnost dětí a mladých rodin jen dokumentuje, že soška Pražského Jezulátka není jen raritou pro cizince z celého světa, kteří k němu téměř nepřetržitě každý den ve stovkách přicházejí, ale také náš národ znovu objevuje význam sv. Anežky a svých národních patronů a zvlášť malého dítěte Ježíše, Pražského Jezulátka jako skutečný národní duchovní poklad.

V závěru pouti poprvé zazněla myšlenka a touha v pokračujícím růstu této úcty, dospět až ke společné národní pouti - snad v nedaleké budoucnosti.

P. Pavel Dokládal, vedoucí poutního centra královéhradecké diecéze

 

fotogalerie