Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Sbírka na Diecézní katolickou charitu v Hradci Králové


Datum:

se uskuteční 4. prosince 2011.

Sbírka na Diecézní katolickou charitu v Hradci Králové

Milí bratři, milé sestry,

na 2. neděli adventní 4. prosince 2011 byla vyhlášena sbírka na podporu činnosti Diecézní katolické charity v Hradci Králové.

Blíží se Vánoce, svátky radosti z narození našeho Spasitele Ježíše Krista, které rádi prožíváme v kruhu svých nejbližších a přátel. Je mnoho lidí, kteří však tuto radost z různých důvodů prožívat nemohou. Mysleme tedy i na ně - na nemocné, opuštěné a chudé lidi, kteří jsou odkázáni na pomoc druhých.

Díky vaší podpoře může Charita i v této nelehké době pomáhat právě těm, kteří si pomoci nemohou anebo neumějí – matkám s dětmi v tísni, nemocným a seniorům, hendikepovaným, lidem v tísni a bez domova, obětem živelných katastrof a chudým lidem třetího světa. Také vaší zásluhou je katolická Charita největším nestátním poskytovatelem sociálních a zdravotních služeb v zemi. Jen v naší diecézi vyhledá pomoc a péči Charity na 30 tisíc nemocných a potřebných lidí. Děkujeme vám za veškerou podporu charitních služeb.

Přestože nám státní správa klade do cesty stále více překážek, rádi bychom dál naplňovali naše poslání pomáhat nemocným a potřebným a přitom zůstali Charitou v pojetí milosrdného Samaritána. K tomu potřebujeme i vás, vaše modlitby, vaše ruce, vaše nápady, vaši pomoc…

Děkujeme, že stále více nasloucháte našemu volání, našim prosbám o pomoc. Proto vás i tentokrát prosíme, věnujte této sbírce takovou pozornost, jakou si zaslouží, neboť není pouze vizitkou vaší ochoty a štědrosti, štědrosti věřících v naší diecézi, ale i znamením sounáležitosti pro nekřesťany a především pokladem, který si střádáme na věčnost.

Za Diecézní katolickou charitu Hradec Králové vše dobré přeje

Jiří Stejskal

ředitel DCH HK

Dopis ředitele DCH HK Jiřího Stejskala