Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Mladí se vydávají na světové setkání do Madridu


Datum:

Poutníci z královéhradecké diecéze dnes (8. srpna 2011) míří na Světové dny mládeže do španělské metropole.

Mladí se vydávají na světové setkání do Madridu

Jejich cílem je setkání s papežem Benediktem XVI. a prožití několika dnů ve společenství s mladými z celého světa.

Jak sdělila Ludmila Horáčková z Diecézního centra pro mládež, z Hradce Králové vyráží na XXVI. světové dny mládeže, který se letos koná v Madridu, 6 autobusů společným zájezdem; s těmi, kdo se dopravují po své ose, to je celkem na 350 účastníků.

Před odjezdem východočeské výpravy se konala bohoslužba v královéhradeckém kostele Nanebevzetí Panny Marie. "Je zajímavé a potěšující, že na světové dny mládeže mohou lidé z naší vlasti jezdit už 20 let. Když jsem viděl, jak rodiče přivážejí své děti, uvědomil jsem si, že je tu nová generace těch, kdo se na toto setkání vydávají, že ti, kdo tuto zkušenost mají, ji chtějí předat dál - a to je dobře", uvedl při promluvě P. Karel Moravec. fotogalerie

Dříve než začne vlastní celosvětové setkání mladých věřících, stráví mladí z České republiky několik dnů v diecézi Tarragona v Katalánsku.

Papež Benedikt XVI. se s mladými lidmi v Madridu poprvé setká ve čtvrtek 18. srpna, v neděli 21. srpna pak bude sloužit slavnostní mši svatou. Z různých míst České republiky se setkání celkem zúčastní přes 3000 mladých věřících a jejich doprovod z řad kněží a jáhnů.

Dny v Madridu mají již připravený scénář: Během dopoledne čeká účastníky bohoslužba, promluva biskupa a doprovodný program v českém centru. Odpoledne a večer pak patří mezinárodnímu kulturnímu festivalu. Na něm bude Česká republika zastoupena výstavou fotografa Jindřicha Štreita a vystoupením hudebního a tanečního souboru Dúbrava z Valašských Klobouk.

V hlavním městě Španělska očekávají příjezd až 1,5 milionu mladých věřících. Z akce budou vysílat pravidelné reportáže televize Noe a Radio Proglas.

Světové dny mládeže jsou iniciativou založenou papežem bl. Janem Pavlem II. Motto letošního setkání zní: "Zapustit kořeny v Kristu a pevně se držet víry." (srv. Kol 2,7) Hymna XXVI. světových dnů mládeže je ke stažení zde: http://www.madrid11.com/images/stories/descargar/himno/pop_soul.mp3

Více informací získáte na adresách:
http://www.madrid11.com (oficiální web)
http://madrid2011.signaly.cz (český web)

(připraveno s využitím tiskového servisu ČTK)

Mladí z Čech dorazili do Španělska