Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Diecézní setkání mládeže


Datum:

Dne 16. dubna 2011 se uskuteční Diecézní setkání mládeže v Hradci Králové.

Diecézní setkání mládeže

Motto: „V Kristu zapusťte kořeny, na něm postavte základy, pevně se držte víry.“ (srov. Kol 2,7) Začátek v 9.00 hod. ve Filharmonii. Program: katecheze P. Františka Blahy, SDB, svědectví, informace, zážitková hra po městě, příležitost ke svátosti smíření, adorace. V 15.00 hod. bude Mons. Josef Kajnek celebrovat mši svatou v katedrále Svatého Ducha. Jako bonus je připraveno od 17.00 hod. v kostele Panny Marie divadelní představení „Moravské pašije“ v podání divadla Víti Marčíka.

Předpokládaný závěr cca v 18.00 hod. Zveme mládež od 14 let.

Kontakt: DCM, tel.: 495 063 421, e-mail: dcm [at] diecezehk.cz.

 

Mgr. Ludmila Horáčková

vedoucí kanceláře DCM

plakát

XXVI. Světový den mládeže

Ve dnech 16. - 21. srpna 2011 se ve španělském Madridu uskuteční XXVI. Světový den mládeže, při kterém se mladí věřící z katolické církve setkají s papežem Benediktem XVI. K účasti je možné se přihlásit do 30. dubna 2011.
Přihláška je k dispozici na zde. Hlásit se mohou mladí od 16 let. Zájemci se mohou zúčastnit i soutěže s časopisem IKD.
Smysl setkání objasňuje a své pozvání mládeži připojuje ve svém dopise Mons. Josef Kajnek, biskup - administrátor královéhradecké diecéze: "Budete moci zakusit a spoluvytvořit setkání univerzální církve s jejím pastýřem - Svatým otcem Benediktem XVI. Nebojte se uskutečnit toto živé setkání, třeba i s těmi, se kterými se setkáváte prostřednictvím virtuální komunikace." Mottem letošního setkání je výzva sv. Pavla: "V Kristu zapusťte kořeny, na něm postavte základy, pevně se držte víry." (srov. Kol 2,7)
Mladí z královéhradecké diecéze se na Světový den mládeže vydávají převážně v rámci pouti pořádáné Sekcí pro mládež České biskupské konference a Asociací křesťanských sdružení mládeže, o.s. Součástí pouti je program nazvaný "Dny v diecézích" ve dnech 11. - 15. srpna, konkrétně v diecézi Taragona.
Informace zde.