Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Masopust 2011


Datum:

Farnost při katedrále Sv. Ducha a kostele Panny Marie pořádala v sobotu 5. 3. 2011 v prostorách Nového Adalbertina již pátý masopustní karneval.

Masopust 2011

„Masopust pro celou rodinu“ jsou již tradičně tři akce v jedné. Byla to akce pro všechny věkové skupiny, nejen pro naše farníky, ale pro všechny lidi dobré vůle. Karneval je příležitost, kdy se můžeme vrátit do dětských let, a také čas kdy se spolu můžeme radovat a nebo si  s přáteli popovídat. Celé akce ze zúčastnilo téměř 500 lidí.

Soutěže, které připravili členové Orla Vendulka a Toník Huškovi s oddílem Ostříži a Pěšinky, se zúčastnilo 133 dětí. Každý soutěžící po splnění soutěží získal jednu cenu. K tanci dětem (i dospělým) hrál a zpíval pan Martin Hrnčíř. Děti se zaujetím sledovali pohádku Zlatovláska ve skvělém podání známého loutkoherce Jana Bílka.

Následovaly vepřové hody, které nám připravil bratr p. Karla Moravce. Od 20 hodin začal program pro dospělé. K tanci nám hrála skupina Galileo band. S předtančením vystoupila skupina Fidgety Feet ze ZUŠ Střezina. Jejich stepování bylo opravdu jedinečné! Není divu, že se pravidelně bodují na mistrovství Světa. Dalším zpestřením byla soutěž o nejšikovnější taneční pár a také vyhlášení nejlepších masek. Rozhodování bylo opravdu těžké, protože hezkých masek bylo mnoho. Vítěznou maskou byl „Autobus“, který všechny přítomné velmi pobavil. Smysl pro humor nám ve farnosti zcela jistě nechybí!

Fotografie můžete prohlédnout na stránkách farnosti www.dekanstvihk.cz nebo na stránkách diecéze zde.

                            Za organizátory: Helena a Josef Melicharovi